Logo

Fuglefrøbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et rigtig groft. grovbrød, der er meget enkelt at bage. Det hæver kun en gang i formen og bages, når det er hævet fint op.
Den lange hævning betyder, at man faktisk får ernæringsmæssig glæde af alt det grove, fordi enzymerne får lov at komme i sving med at nedbryde det hele til noget, vi kan optage. Bagerens grovbrød svarer til at spise brød med savsmuld, det hæver så kort, at det bare ryger lige igennem.

1,3 l lunkent vand
10 g gær
2 dl surdej, alle slags kan bruges, eller 1 spsk bagefermentgrunddej
200 g hørfrø
200 g sesamfrø
150 g græskarkerner, rå eller ristede
200 g grove havregryn
2 spsk groft salt
cirka 800 g groft grahamsmel eller fuldkornsmel af spelt eller hvede

Bland vand, gær og surdej.
Rør resten. i.
Det skal kun lige akkurat blandes og helst med fingrene.
Dejen skal ikke æltes, så bliver konsistensen forkert.
Lad det trække i skålen i 20 min.
Tjek så konsistensen, den skal være blød, men ikke vandet.
Kom dejen i to rugbrødsforme foret med bagepapir.
Tag lidt fra til surdej.
Lad brødene hæve køligt, til de er tydeligt luftige.
Det tager 6-12 timer efter temperaturen i rummet.
Bag ved 155-160ºC, til de er gennembagte.
Det kan tage op til to timer, men tjek undervejs.
Vent til efter nogle timer med at skære af det.
Tips:
Man kan bruge sorte birkes og andre kerner, som solsikkekerner, i stedet for nogle af de andre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her