Logo

Hvalbøffer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 hvalbøffer (¾ kg)
2 løg
100 g smør

Sauce:
1 ½ dl bouillon eller vand
1 dl fløde
1 spsk koncentreret tomatpure

Pil og skiv løgene. Svits dem gyldne i ⅓ af smørret på en pande.
Tag dem af og hold dem varme og tildækket.
Krydr hvalbøfferne med salt og peber.
Brun dem 1-2 minutter på hver side ved god varme i endnu ⅓ af smørret.
Tag dem af panden. Skyl panden ren med kogende vand og tør den godt.
Varm resten af smørret på panden og steg hvalbøfferne 4-5 minutter på hver side ved moderat varme, til de er gennemstegte.
Lad dem hvile et par minutter på et varmt fad og fordel løgene over dem.

Sauce:
Kog panden af med bouillon eller vand.
Tilsæt fløde og tomatpuré og lad saucen koge op.
Smag til med salt og peber. Byd saucen til hvalbøfferne.

Tips: saucen kan jævnes med 1 spsk Maizenamel udrørt i lidt koldt vand.
Server pillekartofler eller hasselbackkartofler til og courgetter i fad.
Kartoffel-urtefad passer også fint til.
Optøet hvalkød kan tilberedes som oksefilet, det vil sige som bøf, som roastbeef i gryde og som schnitzel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.430 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her