Logo

Svensk landskinke - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svensk landskinke - også for børnekokke 

 
Lækker saftig skinke, med en sprød skorpe af sød sennep og mørk farin. Perfekt til en kold vinterdag, hvor der skal hygges lidt ekstra.
Server denne landskinke med et stykke limpa (svensk krydret sigtebrød) og sennep til.
Tilberedningstid: 3 timer. 8 pers.

 
# Ingredienser
1 landskinke på ca 3 kg
1 smule sød sennep
1 smule mørk farin
(se tips)

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Skær sværen af og pak skinken ind i alufolie.
Stik et stegetermometer ind så spidsen sidder i den tykkeste del af kødet.
Skinken steges i ovnen ved 175 °C til stegetermometeret viser 75 °C.
Beregn 60-70 minutter pr. kg.

 
Tag folien af og pensl skinken med sød sennep.
Hæld brun farin på og brun skinken ved 225 °C i cirka 5 min.
Server fx med Hallandsk langkål

 
TIPS: Bestil skinken i god tid hos slagteren eller køb en saltet, letrøget skinke

 
Som variation kan du lave en krydderblanding bestående af:
#
½ tsk kryddernelliker
1½ tsk hele peberkorn
5-6 laurbærblade
1½ tsk merian
*
Alle krydderierne knuses i en morter.
Skinken gnides med de stødte krydderier efter sværen er skåret af.
Pak skinken ind i alufolie og følg herefter resten af opskriften.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her