Logo

Mandelkage med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skærekage

200 g smuttede mandler
250 g sukker
6 æggehvider
fintrevet skal af 1 appelsin
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Overtræk og pynt:
glasur af 150 g flormelis
lidt revet appelsinskal

Tilbehør:
appelsinfileter, evt flødeskum

Skold mandlerne, til skallen løsner sig, skyl hurtigt i koldt vand, og smut dem. Stil 12 mandler til side. Blend de 200 g sukker, appelsinskal, hvedemel og bagepulver, og kør det hurtigt sammen. Pisk æggehviderne halvt stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk videre, til de er helt stive. Vend mandelblandingen i, pas på at det hele blandes godt, samtidig med at dejen stadig holdes luftig. Kom dejen i en smurt melstrøet form på ca. 20 cm i diameter. Bag i en forvarmet ovn ved 180° på nederste rille i ca. 50 minutter. Prøv med en nål, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen helt, og overtræk den med glasur rørt af flormelis og lidt varmt vand. Drys med lidt revet appelsinskal.
Server kagen med appelsin-fileter og flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her