Logo

Græskarkerneboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl kogende vand
100 g knækkede rugkerner
50 g gær
2 dl kærnemælk
100 g grovvalset havregryn
65 g græskarkerner
2 tsk salt
1 spsk honning
2 fintrevne gulerødder (ca 150 g )
ca. 700 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
evt. græskarkerner ell. grovhavre til drys
       
Vand og rugkærner blandes og trækker en time.
De øvrige ting blandes i og æltes godt.
Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 1 ½ time.
Slås ned og formes til ca. 30 boller.
Bollerne hæver i ca. 3 kvarter.
Pensles med sammenpisket æg og det ønskede drys kommes på.
Bages ved ca. 200°C i 20-25 min på nederste rille i ovnen.
Er gode slankeboller, da der ingen fedstof er i, og samtidig er der god mæthed i indholdet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her