Logo

Skærtorsdagssuppe anno 2009

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Suppen blev tilberedt ved påsketid og det var vigtigt, at 7 slags kål/grønt kunne overholdes. Retten spises skærtorsdag, for at sikre sig sundhed i det kommende år. Her en lidt mere moderne udgave. 

 

1 kødfuld poulard

1 spsk salt

2 liter vand

2 gulerødder

2 porrer

¼ selleri

suppevisk af porre- og selleritop

4-5 grønkålsblade

500 g frisk spinat

1 håndfuld frisk kørvel

1 håndfuld friske brændenældeblade

1 bundt persille

1 bundt dild

1 bundt purløg

 

Kom den rensede poulard i en gryde og hæld vand på.

Bring i kog og skum suppen.

Tilsæt salt og delte gulerødder.

Skær det grønne fra porren fra, snit det fint og gem det til senere.

Kom resten af porrerne på suppen sammen med den skivede selleri og suppevisken. Lad det koge ved svag varme under låg til poularden er gennemkogt, ca. 1 time.

Tag poularden op og si suppen.

Hæld den tilbage i gryden og kom fintsnittet porretop i.

Skyl og hak det øvrige grønt. Kom det på suppen og varm igennem.

Smag suppen til med salt og peber.

Den kogte poulard deles i portionsstykker og serveres til suppen sammen med groft brød.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her