Logo

Kastaniepure - sød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg kastanier
salt
¼ dl piske fløde
15 g smør
1-2 tsk sukker
½ stang vanilje


Tør kastanierne rene.
Skær et kryds i den spidse ende med en skarp kniv.
Kom dem i kogende, letsaltet vand, så de netop dækkes.
Kog dem i 10-15 min.
Skyl kastanierne under rindende, koldt vand.
Pil skallen og den brune hinde af.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem.
Bring en gryde vand i kog, kom de pillede kastanier og vaniljebælgen i og kog kastanierne møre under låg i ca. 45 min.
Kom de afkølede kastanier i blender eller foodprocessor og blend dem ensartet med fløde og smør.
Spæd evt. til med lidt mere fløde eller kastaniekogevand, hvis konsistensen bliver for kompakt.
Smag pureen til med sukker og vaniljekorn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her