Logo

Gammeldags oksestuvning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags oksestuvning
 

1 kg oksetykkam
1 dl hvedemel
1 spsk hvidløgspulver
1 tsk køkkensalt
1 tsk peber
4 spsk olie
12 perleløg
10 bagekartofler
6 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 l oksekødsbouillon
3 spsk maizena
1 spsk vand
1 bdt frisk persille

A. Skær kødet i terninger.

Bland hvedemel, hvidløgspulver, salt og peber i en lille skål.

Vend nu kødterningerne i melblandingen.

B. Opvarm olien i en stor gryde.

Svits kødet i olien (evt. i flere hold) ved høj varme i 2 min.

Fjern det brunede kød fra gryden.

Skru ned til medium varme og tilsæt løgene.

Brun løgene i 5 min. og fjern dem fra gryden.

C. Skær kartoflerne i tern og gulerødder samt selleri i skiver. kom kartofler, gulerødder, selleri, løg, kød og bouillon i gryden.

Rør godt rundt og bring det i kog.

Skru ned til lav varme og lad det simre i 2 timer under låg.

Rør af og til i gryden.

D. Efter ½ time kan man evt. tilsætte en jævning af majsmel udrørt i vand.

Det giver en tykkere sauce i retten.

Drys med rigelig hakket persille lige inden serveringen

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her