Logo

Krydderkage med tørret frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Formkage
2 ½ dl kærnemælk
1 ½ tsk natron
350 g dansk honning
180 g brun farin
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødte nelliker
2 store æg
revet skal af en usprøjtet appelsin
200 g tørret frugt i små tern fx: figner, abrikoser og/eller rosiner
550 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver

Tænd ovnen på 150°.
Bland kærnemælk og natron i en 1 l skål (det hæver).
Varm honning og brun farin op til det er godt blandet.
Tilsæt de tørre krydderier og lad det køle lidt af.

Rør æggene i et af gangen.
Bland appelsinskal i.
Bland lidt af hvedemelet med de tørrede frugter og bland resten med bagepulveret.
Rør melet i sukkermassen skiftevis med kærnemælk/natron blandingen.
Vend de ’melede’ tørrede frugter i.

Hæld dejen i en smurt kageform (1 ½ l) og stil den midt i ovnen og lad den bage ca. 5 kvarter eller til en urtekniv stukket ind midt i kagen kommer ren ud.
Lad kagen køle helt af.
Tips:
Kagen holder sig fint i mindst 14 dage.
Server den fx med lidt æblemos: Vask 3 store madæbler og skær dem i tern (med skræl og kernehus). Damp dem under låg til æblerne er helt møre. Mas dem gennem en sigte og kom dem tilbage i gryden. Damp mosen lidt ind og smag til med sukker og citronsaft. Server lun eller kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her