Logo

Risotto med kantareller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En fryd for sjælen for dem, der er blevet hjemme i ferien: Med kantareller, bacon og rucola stiller denne ret både sulten og længslen

En fryd for sjælen for dem, der er blevet hjemme i ferien: Med kantareller, bacon og rucola stiller denne ret både sulten og længslen


1 skalotteløg

1 fed hvidløg

olie

150 g risotto-ris

1½ dl hvidvin

6 dl grønsagsbouillon

75 g bacon

250 g kantareller

40 g parmesan, friskreven

25 g rucola

salt og peber

*

*

A. 1 skalotteløg skæres i små terninger. 1 fed hvidløg hakkes fint.

På en pande varmes 1 spsk olie op, og skalotteløg og hvidløg steges, til de er glasagtige.

Risotto-ris tilsættes og steges med 1 minut.

Der tilsættes 1½ dl hvidvin, som koges fuldstændig ind ved middel varme.

B. Risen koger videre i 20 minutter under omrøring.

Samtidig hældes 6 dl grønsagsbouillon ved lidt ad gangen.

C. I mellemtiden skæres 75 g bacon i terninger og 250 g kantareller gøres i stand.

D. 1 spsk olie varmes op på en pande, og baconet steges sprødt.

Kantarellerne tilsættes og steges med 3 minutter.

Der krydres med salt og peber.

E. 2 minutter før risottoen har kogt færdig, blandes svampene, friskreven parmesan og rucola, der er revet i grove stykker, i risen.

Pr. portion: 20 g protein, 29 g fedt, 62 g kulh. = 607 kcal - 2543 kj
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her