Logo

Rugbrød med maltøl og sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 maltøl
1 spsk sirup
50 g gær
2 tsk salt
450 g rugmel
300 g sigtemel

Maltøl lunes med sirup. Heri opløses gær og salt. rugmel og sigtemel røres i. Æltes godt til dejen er blød og ensartet. skal hæves lunt i ca. 1 time tildækket. Æltes og formes herefter til en tyk pølse, der lægges i en oliesmurt form. Brødet efterhæver lunt i ca 40 min.

TIDER OG TEMPERATUR
Indsættes i varm ovn. Bages ved 200c på nederste ribbe i ca. 40 min. Efterbages ca. 5 min. efter det er taget ud af formen. Stilles på risten, hvor skorpen pensles med koldt vand. Brødet afsvales under et bagestykke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 3.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1201613-12-2017 14:02:48 Anita jensen
Har brugt den i mange år. Og er vores julerugbrød. Den vil jeg ikke undvære. God god

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her