Logo

Sennepsmarineret lam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lam:
2 lammefileter, gerne med ben
¼ pose fiskesennep rørt op med ¼ dl vand
1 dl dijonsennep
1 dl honning
½ dl olivenolie
3 spsk gule sennepsfrø (blødt ud i vand)
1 tsk knust koriander
½ dl hvidvin
margarine

Senneps honning:
1 stor spsk sennepspulver
2 spsk sennepsfrø (blødt ud i vand)
2 spsk tør sherry
1 dl honning
salt
peber

Tilbehør:
2 små persillerødder
4 gulerødder
4 små rødbeder
1 kg små kartofler
rosmarin, tørret eller frisk
timian, tørret eller frisk
50 g smør

Sennepshonning:
Sennepsfrø, sennepspulver, sherry og honning piskes sammen og stilles til side i 4 timer. Derefter tages det frem og smages til med honning, salt og peber.
Servér sennepshonningen som dressing/dip til de stegte grønsager.

Lam:
Dijonsennep, fiskesennep og honning blandes i en skål og stilles til side.
Tag olivenolie, sennepsfrø og koriander og pisk dette sammen.
Hvidvinen piskes langsom i og til sidst piskes sennepsblandingen i så det binder sammen.

Lammefileterne skæres fri for sener og fedt, og hvis benene er på, skrabes disse rene med bagsiden af en kniv. Fileterne kommes i en plasticpose og marinaden hældes over.
Posen lukkes og kommes i køleskabet.
Kødet skal marinere i mindst 4 timer.
Posen vendes med jævne mellemrum.

Kødet tages op af marinaden.
Brunes på en varm pande i stegemargarine.
Derefter pensles marinaden over kødet og det steges i ovn ved 200ºC, i ca. 10 minutter. (hvis den er stegt på ben er stegetiden 15 minutter).

Kødet tages ud og stilles lunt med et klæde over i mindst 10 minutter, for at trække.

Tilbehør:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse.
Lægges på en stegeplade med bagepapir.
Dryppes med olie, salt, peber og krydderier.

Bages i ovn ved 180ºC, i ca. 40-45 min. (kan varmes op mens kødet trækker).
Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og skæres i bjælker på 1 x 1 x 5 cm.
Derefter ristes de i smør på en pande (rødbeder for sig, så de andre grønsager ikke tager farve).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.676 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her