Logo

Brunkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brunkager

Ingen jul uden brunkager. Så derfor må du i gang med de her skønne og børnevenlige brunkager. Er der nogen i familien der ikke kan lide hverken sukat eller pomerans, så passer de her brunkager helt perfekt til jer. Og de smager helt rigtigt af brunkager og jul.

En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder.

(ca 100 stk)


# Ingredienser 

300 g hvedemel

200 g smør

200 g sukker

125 g hakkede mandler med skal (brug evt. en mini hakker)

1 dl sirup

2 tsk stødt ingefær

2 tsk kanel

2 tsk stødt nelliker

1 tsk natron

evt: finthakket skal af 1 appelsin.

evt: finthakket sukat

*

Fremgangsmåde:

Bland smør, sukker, sirup, ingefær, kanel og nelliker og pisk med elpisker til det er rørt godt sammen.

Tilsæt mel, natron og mandler (og evt sukat og appelsinskal) og ælt dejen godt sammen.

Stilles i køleskabet og hviler i mindst en time.

Del dejen i 4 portioner, og rul hver portion ud i pølser med en diameter på ca. 4 cm.

Skær pølserne ud i 3-4 mm tykke kager.

Bages 5-7 minutter ved 220 °C. (200 °C varmluft)

Først når kagerne er helt kolde lægges de i en lufttæt dåse.


Brunkager



 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her