Logo

Surdejsboller uden æltning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdejsboller uden æltning

 

Opskriften, der aldrig slår fejl. De er virkelig gode og nemme at lave. Du slipper for at ælte dejen. Lad dejen hygge sig i køleskabet natten over, og så har du de absolut bedste boller til morgenmad.

Bag gode luftige surdejsboller med en sprød skorpe. Da dejen ikke skal æltes, men bare foldes, så kan alle være med her. Det bliver din absolut bedste opskrift på hjemmebagte boller.

 

# Det skal du bruge til 12-15 surdejsboller:

400 g koldt vand

100 g surdej (se opskrift) eller (kan erstattes af 5 g gær (som 1-2 ærter))

50 g groft ølandshvedemel eller groft hvedemel

50 g groft speltmel

400 g fin ølandshvedemel eller hvedemel

12 g salt

*

Sådan bager du luftige surdejsboller, der ikke skal æltes:
Kom vand og mel i en skål.

Rør det sammen og lad det stå tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.

Kom surdej og salt ved og rør det sammen med en ske eller hånden.

Løft dejen op med skeen eller hånden og rør den sammen til den er samlet, og dejen er homogen.

Dæk dejen til og lad den stå på køkkenbordet.

Efter 20 minutter skal du folde dejen.

Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time.

Herefter skal dejen foldes 2 gange med 1 times interval.

Stil dejen på køl og lad den koldhæve natten over.

 

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet.

Kom en bagesten i ovnen og tænd den på højeste temperatur over/under varme.

Når ovnen er helt varm (det kan godt tage ½ times tid), så vendes dejen ud på bordet.

Skær dejen ud til boller og kom dem på et bageplade med bagepapir.

Drys bollerne med lidt mel for et fint udtryk.

Bag bollerne ved ovnens højeste temperatur (250 °C) i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.

Afkøl bollerne på en rist.

 

Tips: Surdej kan laves i en plastboks der har været is i, de er perfekte til formålet, da låget slutter tæt, de kan stables i køleskabet, og så er det nemt at se, om dejen hæver undervejs.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her