Logo

Kalvelever og lynstegte grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvelever og lynstegte grønsager

500 g kalvelever (et helt stykke - eller i skiver)
25 g smør
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
½ tsk groft salt + ¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. kulør
Tilbehør: 1 kg kartofler

Lynstegte grønsager;
25 g smør
½ knoldselleri i tynde strimler (ca. 200 g)
3 løg i stykker (ca. 200 g)
2 uskrællede æbler i tynde både, fx gloster (ca. 200 g)
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk groft salt

Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver (hvis det ikke allerede er gjort af slagteren). Rens leverskiverne for hinder og eventuelle årer.

Lad smørret blive gyldent i en pande.

Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når leveren bliver vendt. Drys med salt og peber.

Tag leverskiverne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom Hvid MælkeSauce i panden med stegesky.

Tilsæt salt og peber og bring saucen i kog.

Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.

Tilsæt evt. sky fra leveren. Smag saucen til og hold den varm.

Lynstegte grønsager:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Steg selleri og løg under omrøring i ca. 1 min.

Tilsæt æbler, rosmarin og salt.

Steg grønsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min.

Smag til.

Ved serveringen: Anret leverskiver og lynstegte grønsager i et varmt fad.

Server sauce og kartofler i varme skåle ved siden af.

Mad til i morgen: Er der lidt af de lynstegte grønsager tilovers, så lun dem og smag til med lidt kryddereddike, vand, sukker og salt.

Server de lune "syltede" grønsager til varm leverpostej og rugbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her