Logo

Fine rugkiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
¼ tsk salt
1 spsk kommen
⅓ tsk eddike
¾ dl koldt vand
50 g smør
 
Hak smør og hvedemel sammen og findel det til en grynet masse.
Bland salt og kommen i.
Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen.

Rulles ud på melet bord.

Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på ⅔ af dejen.

Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min.

Gentag udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange.

Rul dejen på den modsatte led hver gang.

Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i firkanter
7x5 cm) med en kniv eller kagespore.

Lægges på plade.

Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 min.
Afkøles på rist og opbevares i kagedåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her