Logo

Krydrede oksekødsstrimler med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede oksekødsstrimler med grønsager

400 g okseinderlår
2 spsk smør og olie
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 200 g flutes

500 g kartofler i store tern
3 løg i både (ca. 200 g)
3 ½ dl vand
1 ½ spsk paprika
½ tsk sukker
2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Kvarkjævning:
1 spsk hvedemel
1 ½ spsk vand
100 g Karolines Køkken kvark 1%
2 røde peberfrugter i store tern (ca. 250 g)

Skær kødet i tynde strimler.

Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en dyb pande eller en stegegryde.

Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 ½ min.

Kom kødet i en skål.

Steg den anden halvdel af kødet i resten af smør- og rapsolien.

Vend eddike, salt og peber sammen med alt det stegte kød i skålen.

Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend i det af og til.

Kom imens kartofler, løg og de øvrige ingredienser i gryden.

Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Rør af og til.

Kvarkjævning: Rør mel og vand sammen i en skål og tilsæt derefter kvarken.
Vend først kvarkjævningen og dernæst peberfrugterne i retten.

Bring den atter i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt kød med væde. Varm retten igennem og smag til.

Tips: Kartoflerne kan skrælles dagen i forvejen. Læg de hele kartofler i en skål og dæk dem med vand tilsat lidt citronsaft. Dæk skålen med fx et låg og stil kartoflerne i køleskabet. Skær kartoflerne i tern lige inden de skal anvendes.
Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her