Logo

Italiensk valnøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Italiensk valnøddekage

 

Kagen består kun af æg, sukker og valnødder - ingen mel, smør eller olie. Nyd kagen som dessert med lidt frugt eller frugtsalat til eller server den til kaffen eller med et glas sød vin.

Til 1 kage til ca. 12 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 55 min.

Fryseegnet


# Ingredienser 

Til formen:

5 g smør

1 spsk sukker

 

Dej:

250 g valnøddekerner

250 g sukker

6 æg

1 spsk fintrevet citronskal

2 spsk mørk rom eller valnøddelikør (kan udelades)

 

Pynt: flormelis

Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller is

evt. lidt frisk eller marineret frugt


* Tilberedning 

Tænd ovnen på 180 °C.

Smør en springform (26 cm) med smør, og drys den med sukker.

Bred valnødderne ud på en bageplade, og rist dem i den varme ovn i 5-8 min.

Lad dem afkøle.

Hak nødderne meget fint med en kniv eller i en foodprocessor og bland dem med 1 spsk sukker.

Skru ovnen ned til 160 °C.

 

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk hviderne stive, og pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og blank marengsmasse.

Pisk blommerne til en tyk creme med resten af sukkeret.

Tilsæt citronskal og evt. spiritus. Vend æggeblommecremen i marengsmassen, og vend valnødderne i ad et par omgange.

Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ovnen i 50-55 min.

Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen i 20 min.

Løsn kanten med en kniv, åbn formen, og lad kagen afkøle helt.

Pynt kagen med sigtet flormelis, og server med det valgte tilbehør.

 

TIPS: Hold øje med kagen under bagningen, og læg evt et stykke bagepapir eller stanniol løst over, hvis overfladen begynder at blive for mørk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 8.350 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her