Logo

Grovbrød fra Struer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


For 30 år siden var der noget, der hed Struer Grovbrød. Dengang man brugte rigtigt hvedemel og håndværk. På brødfabrikken i Struer lavede de dette fremragende surdejsrugbrød.

Surdej (gør det selv):

1½ liter vand
2 spsk salt
650 g hvedemel
650 g rugmel

Det hele røres sammen, der lægges et viskestykke over, og dejen står over til næste dag.

Den kan sagtens stå en dag mere. Jo længere, jo mere sur.


Derefter tilsættes:
1 liter vand
1 kg knækkede rugkerner
250 g hørfrø
250 g solsikkefrø

Der røres godt.

Husk først at tage surdej fra til næste omgang. Opbevar den i køleskabet.


Smør to rugbrødsforme godt, fordel dejen og lad den hæve en lille smule, ca. to timer.

Bag uden luft, hvis det kan lade sig gøre, ca. 1½ time ved 170 ºC.


Forslag fra June:

Jeg har tidligere bagt brødet, men vil nu også tilføje mørkt maltmel og sirup - vh June



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her