Logo

Skagenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dag 1:
Fordej:
2 dl økologisk kærnemælk (gammeldags) ca. 35ºC
1-5 g gær
150 g økologisk hvedemel
 
Dag 2:
5 dl vand ca. 35ºC
125 g økologisk durummel
600 g økologisk hvedemel
40 g honning
25 g salt
 
Dag 1:
Fordej: Væske samt hvedemel røres sammen.
Tilsæt gær og opløs denne.
Stilles tildækket og lunt til næste dag.

 
Dag 2:
Fordej, vand, honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes
sammen.
Det sidste hvedemel tilsættes således, at dejen bliver blød.
Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.
Kom godt med hvedemel/durummel på bordet og hæld dejen ud.
Form dejen til 2 brød.
Lad dejen hæve i 1 ½ time.
Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter til de er mørke.
Bages ved starttemperatur 225ºC - hæld en ¼ kop vand i bunden af
ovnen (giver sprød skorpe).
Sæt derefter temperaturen på 200ºC i resten af bagetiden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her