Logo

Blommer, bagt, med sabayonne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spændende dessert med blommer, der bages med blandt andet rødvin, kanel og stjerneanis. Hertil kommer sabayonnen bestående af hvidvin, rørsukker og æggeblommer. Prøv det, hvis du er til frugtdessert.

 

 

½ kg blommer
1 ½ dl rødvin
1 laurbærblad
2 cm hel kanelstang
1 stjerneanis
lidt stødt kardemomme
100 g honning eller rørsukker

sabayonne:
2 dl hvidvin
1 dl rørsukker
4 æggeblommer



Tænd ovnen på 165°.
Del blommerne og tag stenene ud og læg dem med snitfladen nedad i et ovnfast fad, som passer til mængden af blommer.
Varm rødvin, sukker/honning og krydderier op til kogepunktet i en lille gryde, hæld det over blommerne og sæt dem i ovnen i en times tid til de er helt gennembagte.
Kom hvidvin, sukker og æggeblommer i en pæn stor gryde og pisk over høj varme til det begynder at skumme og tykne. Umiddelbart før den har nået kogepunktet, er den færdig.
Det mærkes på konsistensen og ses i kanten af gryden, hvor den så småt begynder at koge.
Tag cremen fra varmen og pisk forsat et par minutter. Hæld hurtigt sabayonnen over i en skål, hvor den skal køle lidt af.

Tips
Blommerne kan sagtens spises både kolde eller lune, så de kan nemt laves et par dage før, men sabayonnen skal være frisklavet og mindst have stuetemperatur.

Sabayonnen kan gives et gevaldigt pift, hvis man har en lille smule Slivovich eller en anden blommebrændevin (ca. 1 spsk ). I stedet for vin kan man bruge saft af lime, citron eller appelsin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her