Logo

Tomatsuppe med perlebyg og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatsuppe med perlebyg og bacon

 

20 plus 20 minutter - så nemt er det at lave tomatsuppe i dag, og græske hakkebøffer med tomatsauce i morgen.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. Suppen er fryseegnet.

 

#

2 store løg

3 fed hvidløg

2 spsk olie

1 stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)

3 dåser flåede eller hakkede tomater

1 liter vand

400 g perlebyg

¼ tsk cayennepeber eller ¼ tsk chiliflager

salt og peber

1 bundt basilikum eller persille

150 g bacon

evt. 1 stilk bladselleri

 

Tilbehør: lune flûtes

*

 

Pil løg og hvidløgsfed og hak dem fint

Svits løgene i olien i en stor gryde i ca. 5 min.

Tilsæt hvidløg og tomatpuré, og svits et øjeblik.

Tilsæt tomater, og lad det hele simre under låg i 20 min.

Rør af og til.

 

Blend tomaterne til en glat puré.

Tag 4 dl sauce fra til næste dag, og opbevar i køleskabet.

 

Kom resten af tomatsaucen tilbage i gryden, og tilsæt 1 liter vand, så den får suppekonsistens.

Kog igennem, og smag suppen til med salt, peber og cayennepeber.

 

Kog bygperlerne 25 min. i en stor gryde letsaltet vand.

Lad dem dryppe af i en sigte.

Tag 6 dl kogte perler fra til drys.

Afkøl resten, og gem dem i køleskabet til næste dag.

 

Skær bacon i små terninger, og steg dem gyldenbrune og sprøde på en pande.

Vend perlebyg med bacon, grofthakket basilikum og evt finthakket bladselleri.

 

Anret suppen i varme tallerkener eller skåle, og drys perlebyg-blandingen oven på suppen.

Server med lune flûtes.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her