Logo

Spegepølse af rådyrkød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølse nr. 1
3 kg Rådyrkød
1.8 kg Svinrspæk
75 g nitritsalt
75 g køkkensalt
25 g st. hvid peber
8 g koreander
18 stk peberkerner
12 stk enebær knust.
 
Pølse nr. 2
3 kg rådyrkød
1.8 kg svinespæk
75 g nitritsalt
75 g køkkensalt
25 g st.peber
3 fed hvidløg (12 g )
6 g cayennepeber
2 g muskatblomme eller muskatnød
15-20 hele peberkorn.      
Det afpillede kød hakkes gennem en 4 mm. hulskive, blandet med spækket og sammen med det kørt gennem hakkeren med en 8 mm. hulskive, salt og krydderier blandes i farsen og det æltes godt sammen.
Stoppes i en 60 mm. kunsttarm, derefter hængt til modning et døgn, hvorefter det hænges røgovnen til koldrøgning,
Bortset fra små pauser på fra 4-6 timer, skal pølserne være i røg 8 til 9 døgn.
 
Tips: Kødet er fra hals, slag og bov.
NB. Hvis man efter at have afpillet kødet, lægger det i fryseren i 2-3 timer inden hakningen, får man en mere fast pølse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her