Logo

Pæreistærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte:
75 g sukker
2 æggeblommer
1 ½ dl sødmælk
1 ½ dl piskefløde
1 stor moden pære
2 dl vand
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g marcipan
25 g chokolade
 
Brombærpurée:
150 g brombær
½ dl vand
50 g flormelis
1 spsk Maizenamel
 
Tærte:
Mælk, fløde og halvdelen af sukkeret koges op under omrøring og afkøles.
Resten af sukkeret og æggeblommerne opvarmes under omrøring - må
endelig ikke koge.
Denne masse piskes hvid med elpisker.
Når fløden er lillefingervarm, hældes den, forsigtigt, lidt ad gangen over i æggemassen.
Det hele piskes nu grundigt.
Massen afkøles og stilles i fryseren.
Røres jævnligt for at undgå krystallisering.
Pæren skrælles og kernehuset fjernes.
Pæren skæres i små tern og koges nu i vand tilsat sukker og vaniljesukker.
Pæren koges ca. 10 minutter, eller til den er mør.
Afkøles i lagen.
Derpå tages de op af lagen og fryses.
Inden ismassen er færdigfrosset vendes de frosne pæretern i.
Marcipanen rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Derefter pensles med smeltet chokolade.
Når chokoladen er stivnet, hældes pæreismassen over og tærten fryses
færdig i fryseren.
Inden servering tages tærten ud af fryseren, ca. 10 min. inden brugen.

   
Brombærpurée:
Til brombærpuréen koges brombærrene med vandet ca. 5 minutter.
Sigt puréen og kog dem ca. 5 minutter med sukkeret.
Smag puréen til og jævn den med Maizenaenmel udrørt i lidt koldt vand. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her