Logo

Braiseret rosenkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosekål er en dejlig sund vinterspise, da sæsonen for dansk rosenkål løber fra oktober til februar. Her braiseres rosenkål med bacon og gulerod.


500 g rosenkål
150 g gulerod, selleri og porre i små tern
125 g bacon
¾ dl balsamico
3 dl hvidvin
1 fed hvidløg
persille
sukker
smør
salt og peber

*
 

Sådan laves braiseres rosenkål


Skær bacon i tern og rist på en tør pande. Kom de fintskårne urter, hakket hvidløg og persille ved og sautér dem et øjeblik. Hæld balsamico på og kog ind til det halve. Kom derefter hvidvin ved og kog ind til det halve. Tag panden af varmen.
Kom halvdelen af blandingen i et smurt fad. Rens og halver rosenkål og læg dem over. Drys med salt, peber og sukker. Kom den anden halvdel af baconblandingen over og læg smørklatter ovenpå. Braiser det hele ved 160° i 45 minutter med folie over. Dryp retten undervejs med skyen fra bunden af fadet, så overfladen bliver smuk og karameliseret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her