Logo

Sirupslagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lagkage

75 g margarine
125 g sirup
125 g mørk farin
250 g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk kardemomme
50 g hakket sukat
1 ½ dl mælk
ca. 3 dl abrikosmarmelade til fyld
100 g blokchokolade til glasur

1) Rør margarinen med sirup og farin til det er let og luftigt.
2) Bland hvedemel, kanel, natron, kardemomme og sukat.
3) Kom det i dejen, sammen med mælken.
4) Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform.
5) Bages på rist i ovnen ved 160° i 70 min. Afkøles i formen.
6) Kagen flækkes og lægges sammen med marmeladen.
7) Chokoladen til glasur brækkes i stykker og smeltes i vandbad ved svag varme.
8) Fordel chokoladen over kagen, og lad den stå et par timer før den skæres ud.
9) Hvis der skal mønster på kagen, iblandes 2 dl flormelis og 2 spsk varmt vand. Røres godt igennem til en passende konsistens.
10) Fordeles over kagen.
11) Mønster laves med en ske eller en gaffel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her