Logo

Kartoffelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg kartofler
100 g selleri
1 stor porre
1 finthakket løg
15 g smør/margarine
1 ½ l grundsuppe
1 fransk suppevisk
salt, hvid peber.

Pynt: 4 skiver maskinskåret bacon, finklippet purløg.

Skræl kartofler og selleri. Skær begge dele i terninger. Rens porren, og skær den i tynde ringe. Tag de grønne ringe fra og læg dem i en skål med koldt vand.
Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt alle grønsagerne. Lad dem snurre lidt uden at brune. Tilsæt kogende suppe. Skum suppen, når den koger. Læg krydderbuket i suppen. Dæk gryden med låg. Lad suppen småsnurre 20-30 min.
Tag krydderbuketten op. Gnid suppen gennem en sigte el. findel den ad 2-3 gange i en blender.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt velafdryppede porreringe. Lad dem koge 3-5 min.
Klip bacon i små stykker på tværs. Rist dem på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Læg baconterningerne på fedtsugende påpir. Drys dem og purløg over ved anretningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her