Logo

Tapas x 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tapas er en række småretter, og ordet stammer oprindeligt fra Spanien. Tapas kan både bruges som appetitvækker eller som helt måltid.

Tapas:

Hummersuppe med urtejulienne, arame tang og vaniljeolie
Mango-rødbedechutney og Kirk's økologiske gedefeta
Duehjerter i fløde på citronbruschetta
Vagtelspejlæg med sauté af augustsvampe 
 
Hummersuppe:
Lav en vanilje-olie på 1 dl raps- eller sojaolie og ca. 10 tomme vaniljestæn­ger (uden vaniljekorn).
Lad trække 3­-4 dage.
Kog en lækker hummerfond og giv den et skud stjerneanis og appelsin. Skær grøn squash og gulerod i julienne og blancher det.
Udblød arame tang (fås via Urtekram) og givet opkog.
Pil en jomfruhummer eller en scampi reje pr. næse.
 
Mango-rødbedechutney med gedefeta:
Skræl 1 kg rødbeder og skær dem i både.
Bag dem møre ved svag varme, 100ºC, med 2 fed hvidløg, 2 spsk okaciehonning, timian, 4 spsk aceto balsamico, salt og peber i ca. 1 time.
Skræl 2 mangofrugter og 1 æble og skær i tern.
Svits. det med 1 hakket, stort løg og 4-5 fed hakket hvidløg.
Til­sæt lidt stjemeanis, lidt kanel, lidt frisk chili, et par centimeter fintreven inge­fær, 2 dl af din yndlings hvidvinsvinai­gre og ca. 150 g rørsukker.
Kog det op og lad det simre ca. 1 time.
Bland med rødbederne.
Der skal kun bruges lidt til denne tapas, så stil resten på køl i et sylteglas.
Skær fetaen ud i grove trekanter.
 
Duehjerter i fløde på citronbruschetta:
Skal og saft af ½ citron
4 spsk raps- eller sojaolie
2 skiver groft brød
6 rengjorte duehjerter (kyllinge- eller andehjerter kan, også bruges)
1 hakket skalotteløg
Lidt timian
½ dl duefond (laves på skroget)
½ dl fløde
Lidt klaret smør
Roux (opbagning) til jævning - kan udelades
 
Bland citronskal og saft med olie og lad trække, til den skal bruges. Smag til med salt og peber.
Svits skalotteløg i smør og brun hjer­terne heri.
Tilsæt fond, fløde og timian og lad simre, til hjerterne er møre, ca. 10 minutter.
Hæld citronolie over brødet og rist det.
 
Vagtelspejlæg med saute af augustsvampe:
1 håndfuld grofthakkede, rengjorte svampe, gerne stor trompetsvamp, vio­let hekseringshat, broget skørhat osv.
Lidt klaret smør
Salt, peber
2 vagtelæg
Purløg
 
Sauter svampene af på en tør pande, tilsæt herefter smør, salt og peber.
Spejl vagtelæggene på en pande med smør.
 
Anretning af tapas:
Hæld hummersuppen i en lille skål/kop med blancheret julienne i bunden og reje samt tang ovenpli.
Dryp med vaniljeolie.
Læg chutneyen i en ske, læn feta-trekonten op ad eller ovenpå og stik en kvist dild ned i chutneyen, så den står flot op.
Læg bruschettaen nederst med hjerter i fløde anrettet ovenpå.
Læg svampene i en bunke og placer vagtelspejlægget halvt op og pynt pynt med lange purløg.


Tapas er en række små spanske retter. I virkeligheden kan du variere dine tapas i en uendelighed. Disse tapas er forholdvis kompliceret at lave. Retten kan både bruges som appetitvækker eller som enkeltstående hovedret eller forret. Bør serveres i godt selskab med et godt glas vin.

Prøv også at lave et simpelt tapasbord med skinker, pølser og lignende. Der er mange muligheder for let men lækkert tapas.


Læs eventuelt mere om, hvad tapas er her: http://www.madabc.dk/Tapas+-+se+under+Sm%c3%a5+retter.aspx?id=0&q=tapas&dbid=7d08a387-0d29-4919-8a80-58cccf2db3a0&t=128580139220000000
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her