Logo

Aarhus æbleskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan bagte man æbleskiver i Aarhus ca. 1950 iflg Den blå Bagebog fra Tørsleffs

125 g

hvedemel

½ tsk Fermin (bagepulver)

1 tsk kardemomme

1,5 dl mælk

0,5 dl øl

2 æg

50 g margarine

1 spsk. sukker

¼ tsk. salt

ca. 50 g fedtstof (evt. palmin) til bagning

Fyld: æbler.

 

Hvedemelet sigtes med bagepulver og kardemomme og røres med mælken.

Øl, æggeblommer og det smeltede margarine samt sukker og salt tilsættes.

Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejgen.

Fedtstof til bagning smeltes i en kasserolle, dejgen hældes i en kande og hældes, derfra op i æbleskive panden, hvori der først er hældt rigeligt smeltet fedtstof.

Naar æble skiverne er bagt på den ene side, lægges et lille stykke råt æble ned i dejgen, før de vendes og bages på den anden side.

Efterhånden som de er færdige, lægges de på et fad, der kan holdes varmt i en ovn eller på en asbestplade over gassen.

De serveres med sukker og syltetøj.

Den blå Bagebog, Tørsleffs Husmoder Service, 11. oplag ca. 1950

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1343912-08-2022 00:18:18 Stig Eidsmo
På en Asbestplade ???

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her