Logo

HC Andersen kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g hvedemel
300 g smør
75 g sukker
2 æg
2 dl kold mælk
50 g gær
 
Fyld – remonce:
200 g smør
200 g sukker
lidt kardemomme
Pynt: Smeltet smør og sukker
 
Gæren røres ud i den kolde mælk, hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
⅓ del af dejen formes til en kugle, og resten deles i 4 lige store stykker, som hver formes til kugler og hviler et par min.
Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke lidt mindre end bradepanden 30x40 cm.
Strø lidt hvedemel på bordet, når de skal forme og rulle dejen, tril dejen omkring kagerullen, når de skal flytte den, så den er let at anbringe i bradepanden.
Det rullede dejstykke anbringes i den smurte bradepande og trækkes, således at det når et par cm op af siderne.
⅓ del af remoncen smøres jævnt ud over dejstykket.
Hver af de resterede 4 dejkugler rulles ud til stykker på 12x40 cm.
Resten af remoncen fordeles på de 4 stykker og smøres ud.
Hvert stykke rulles sammen fra den brede side til en pølse og anbringes med passende afstand i bradepanden.
Med en saks klippes snit med ca 3 cm mellemrum i hver af disse pølser, og disse snit skubbes skiftevis til højre og venstre, således at bunden dækkes.
Hæves til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket.
Stryges med smeltet smør, og drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille i forvarmet ovn ved 200°C i ca 25 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her