Logo

Æblemuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Æblemuffins

 

Hurtige at bage til det sene morgenbord, eftermiddagsteen eller picnicen. Disse delikate muffins indeholder meget fiber • Fem dadler indeholder ca. 4 g fibre • Æbler indeholder meget C-vitamin.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 15-20 min. 12 muffins

 

# Råvarer til Æble muffins

5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

½ tsk kanel

½ dl sukker

3 tsk birkes

2½ dl revet æble (2 æbler)

1 dl hakkede dadler

1 æg

2½ dl letmælk

5 spsk smeltet margarine

DESUDEN:

margarine til formene

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør en muffins form eller forme med smeltet margarine.

 

2 Bland mel, bagepulver og kanel i en skål.

Tilsæt sukker, birkes, æble og dadler.

 

3 Pisk æg og mælk let sammen i en skål.

Pisk smeltet margarine i.

 

4 Bland æggemassen i mel blandingen. Bland forsigtigt men godt med en ske.

 

5 Hæld dejen i formene.

Bag 15-20 min, til en prøvenål viser at de er tørre.

Lad dine muffins køle af på en rist.

 

Tips & råd

 

Rør kun muffinsdejen til den er lige blandet, der skal ikke røres mere end ca. ti gange.

Rører du for meget falder de sammen.


Æblemuffins 

Skær forsigtigt rundt i kanten på muffinsene med skaftet af en teske, inden de tages ud af formene.

Lad dem derefter køle af på en rist.

 

FRYSNING: Læg dine muffins i fryseposer og frys i op til 3 mdr.

 

PR. MUFFIN: Energi: Kcal 170 = kJ 714

Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 6 g (32%) Fibre 1 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her