Logo

Boller i carry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller i carry - eller karry, er efterhånden blevet en klassiker i de danske hjem. Retten er let at lave - perfekt til hurtig og nem aftensmad  for hele familien. Server med ris og grøntsager.


400 g hakket svinekød 10-12%
1 lille revet løg
1 ½ tsk salt
1 dl hvedemel
2 dl skummetmælk
1 æg
Peber
20 g smør eller olie til stegning

Sauce:
1 lille løg
1 tsk olie
2 tsk mild karry
4 dl hønsebouillon
Evt. 1 spsk friskrevet eller finthakket syltet ingefær
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 spsk majsstivelse
½ dl fløde 13%

Tilbehør:
40 g parboiled løse ris til hver.
Dampede broccolibuketter.

Bring 1 l vand i kog i en gryde. Tilsæt 2 tsk salt.
Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet, ca. 8 min. i alt. Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Hak løget og svits det i olien sammen med karry.
Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker.
Kog det sammen ca. 5 min.
Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i.
Smag til med salt og peber.
Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (10 stemmer)
Siden er blevet set 6.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her