Logo

Christiansfelder honninghjerter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Christiansfelder honninghjerter, klassisk julebag fra honningkagebyen Christiansfeld

Christiansfelder honninghjerter, klassisk julebag fra honningkagebyen Christiansfeld. Tilberedningstid med hviletid: 26 timer

 

1½ tsk potaske

3 tsk koldt vand

450 g honning
3 æggeblommer

450 g hvedemel (7,5 dl)

1 tsk hjortetaksalt
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
2 tsk pomeransskal, finthakket

Evt pynt: chokolade eller æggehvideglasur

 

A. Opløs potasken i 3 tsk koldt vand.

Varm honningen til den smelter og bland æggeblommerne, potaske og alle øvrige ingredienser i.

Ælt dejen godt og lad den hvile i køleskab mindst 24 timer.

 

B. Rul dejen ud, ca ½ cm tyk.

Stik kagerne ud med forme i hjertefacon.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

 

C. Bag kagen ca. 10 min. ved 175°C. Afkøl den på en rist.

Pynt hjerterne med smeltet chokolade eller æggehvideglasur.

 

Æggehvideglasur:

125 g flormelis (2½ dl)

1-2 dl pasteuriserede æggehvider

½ tsk eddike

 

Rør flormelis, æggehvide og eddike sammen til en blank og tyktflydende glasur. Bruges straks - kan evt. farves med lidt frugtfarve.



Madopskrift billede

Christiansfelder honninghjerter. Foto: Hans Munch





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (20 stemmer)
Siden er blevet set 11.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
15101-12-2013 11:41:22 madABC
Der må have været en sættenisse eller julenisse, men fejlen er rettet. Tak til Hans for det flotte billede.
15201-12-2013 10:06:27 Hans Munch
Det er en rigtig god opskrift dog hæfter jeg mig ved at der skal bruges ÆGGEBLOMMER til æggehvideglasuren. Mv. Hans. ;0)

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her