Logo

Små olivenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl fuldkornsrugmel
4 dl kogende vand
1 tsk salt
1 spsk olievenolie
25 g gær
ca. 450 g hvedemel
100 g grønne olieven med piment
Til pensling:
2 spsk vand
1 spsk olivenolie

Kom rugmelet i en skål, hæld det kogende vand over og lad det stå i ca. ½ time.
Tilsæt salt og olivenolie og rør gæren ud i den blanding.
Kom det meste af melet i og ælt resten af melet i efterhånden, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time.
Skær oliven i skiver.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker.
Tril dem til boller og rul dem flade med en kagerulle, ca. 12 cm i diameter.
Fordel olivenskiverne på de flade boller og fold kanterne ind.
Tryk godt til, så brødene ikke åbner sig for meget under bagningen. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 15 minutter.
Pensl med en blanding af olivenolie og vand og bag dem i ca. 15 minutter ved 200°C på midterste ovnrille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.566 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her