Logo

Grillstegte T-bone steaks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegte T-bone steaks

 

En meget stor T-bone steak kan måske række til to. Husk at hver person skal smage både filet og mørbrad.

Til 4 personer Tilberedningstid: 25-30 min.

 

#

4 T-bone steaks, ca. 1½ cm tykke

krydret grill-olie til pensling

2 fed hvidløg

*

1. Pres de to fed hvidløg over grillolien og smør kødstykkerne på begge sider.

 

2. Læg kødet på den varme grill og brun det godt på begge sider.

Derefter lægges kødstykkerne taglagt, så mørbraden af det ene stykke hviler let på det foregående stykke.

Det skal med andre ord løftes lidt op, for det kræver ikke så meget varme som fileten.

Læg også kødstykkerne taglagt, når de vendes.

 

3. T-bone steaks skal have 3-4 min. på hver side.

De smager dejligt med bagte kartofler (se opskrift) fyldt med cremefraiche og drysset med fintklippet purløg.

Desuden en tomatsalat med olie-eddike marinade.


Fin sauce til dyrt kød

Mange mennesker vil gerne have sauce til det røde kød også selv om det er grillstegt. Lav saucen på grillen, inden kødet steges.

Svits i stort, hakket løg i 25 g smør i en let kasserolle.

Når det er gyldent, tilsættes 250 g rensede, kvarte champignon, der steger 3 min.

Tilsæt 3 dl rødvin eller kraftig bouillon.

Kog saucen 15 min.

Rør 1 dl piskefløde i og smag til.

 

Tips

- En højrebskotelet kaldes også Côte de Boeuf. Den skæres af den øverste del af højrebet.

- Porterhouse steak er en tyk skive, ca. 5 cm, af den allerbageste ende af tyndstegen.

- T-bone steak er ca. 1½ cm skiver af tyndsteg. Navnet kommer af det T-formede ben, der deler filet og mørbrad.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.397 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her