Logo

Æblemazarintærte med vanilleskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
1 tærteform a 22 cm med løs bund
Mørdej:
250 g hvedemel + extra til udrulning
175 g smør
1 æg
2 spsk mælk
1 knsp. salt
2 knsp sukker
 
Mazarinmasse:
250 g marcipan fra Mølle Skovly
250 g sukker
¼ l æg
250 g smør
100 g hvedemel
5 æbler
Extra sukker til drys
 
Vanilleskum:
6 æggeblommer
120 g sukker
2 dl tør sherry
1 vaniljestang
 
Mørdej: Rør smør, æg, mælk, sukker og salt sammen.
Ælt melet ind i dejen til en homogen masse, mulig­vis skal der bruges lidt extra. Lad dejen hvile 2-3 timer.
 
Mazarinmasse: Marcipan, smør og sukker røres sammen til en homogen masse.
Tilsæt æggene lidt ad gangen og vend til sidst melet i.
Dejen rulles tyndt ud, ca. 2-3 mm's tykkelse og beklæd tærteformen Prik bunden med en gaffe!, dæk dejen med alufolie og fyld formen med kikærter/tørrede ærter og blindbag tærten ved 180°, til kanterne har sat sig, ca. 15 minutter.
Tag alufolien op og bag tærten yderligere 10 minutter.
 
Fyld tærtebunden med mazarinmasse i 2 cm's tykkelse
Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både, pres dem let ned i mazarinmassen, drys med sukker og bag tærten i yderligere 45 minutter.
 
Vanilleskum: Pisk æggeblommer, sukker, sherry samt marv fra vaniljestangen sammen i en tykbundet gryde og legér ved svag varme.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her