Logo

Flæskesteg med sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg svinekam med svær
salt og peber
2-3 laurbærblade
5-6 dl bouillon
3 skalotteløg
Sauce:
4 dl sky
1-1 ½ spsk hvedemel
evt. 1 dråbe kulør
Tilbehør: hvide og/el. små hele ristede kartofler sauce salat
 
Sværen ridses. Tænd ovnen og indstil den på 160°C.
Læg stegen med sværen nedad i en bradepande med vand (ca. 2 cm) og kog sværen 15 min.
Tag kødet op og aftør det godt med køkkenrullen.
Gnid svær med salt, ned i hver eneste ridse.
Stik laurbærblade ned i sværen og drys med peber.
Læg stegen på ovnristen over bradepanden.
Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen ved 160°C.
Hæld bouillon ved stegen efter  ½ times stegning.
Læg ituskårne skalotteløg ned i skyen.
Videresteg ca. 1 tim. centrum-temp.: 60-65°C. Hæld skyen fra og indstil ovnen på 250°C.
Sæt stegen i ovnen med ovndøren på klem eller ventil åben.
Efterbrun stegen fra 5-15 min., til sværen er sprød og boblende.
Kan også efterbrunes lige under grillen. centrum-temp.: 72-75°C.
Lad stegen hvile 15-20 min. med åben ovndør.

Sauce: Si skyen og skum overflødig fedt af.
Ryst hvedemel med lidt vand til en jævning. Hæld den i den kogende sky under konstant piskning.
Småkog saucen ca. 5 min, tilsæt evt lidt kulør og smag til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 792 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her