Logo

Vildand med blommesauce og ferskener

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 vildænder a ca. 750 g renset vægt
20 g smør
 
Sauce:
8 friske blommer
2 skalotteløg
50 g smør
¾ l vildtfond eller kalvefond
 
Garniture:
4 friske ferskener
8 hele nelliker
25 g smør
 
Sæt ovnen på 225ºC, tør ænderne godt og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.
Pensl dem med smeltet smør og anbring dem i et ovnfast fad.
Sæt ænderne i ovnen i ca. 45-50 min, tag dem ud og skær lårene fra og kom disse tilbage i ovnen i yderligere 10-15 min.
Udpiblende saft skal være klar.
Hold ænderne varme under alufolie.
Udsten blommerne, smelt 40 g smør i en gryde og lad blommerne snurre heri et par minutter.
Tilsæt godt halvdelen af fonden og lad den koge 5 min. med blommerne.
Passér dem gennem en sigte.
Pil løgene og hak dem fint.
Lad dem snurre i resten af smørret i en gryde og tilsæt derefter resten af vildtfonden og blommefonden.
Lad saucen koge lidt ind og smag til med salt og peber.
Skyl fersknerne og rids dem i skindet et par steder med en kniv.
Knus de hele nelliker og drys dem over fersknerne.
Stil fersknerne i et ovnfast fad, pensl dem let med smeltet smør, sæt fadet midt i ovnen og lad fersknerne mørne ca. 10. minutter.
Server råstegte kartofler til.


Tips:  Hvis der ikke kan fås friske ferskner, så anvend ikke for søde pærer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her