Logo

Honningkage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage er egentlig en julekage, selvom den ligeså godt kan ser­veres på andre tider af året. I modsætning til andre honningkager, som godt kan være lidt tørre, er denne meget fugtig - en konsistens som mange godt kan lide.

 

200 g smør

275 g honning

85 g sukker (1 dl)

3 æg

250 g hvedemel (4 dl)

1 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 dl god appelsinmarmelade

50 g hakket pomeransskal

 

Smelt fedtstof, honning og sukker i en gryde.

Lad det svale lidt af, inden det piskes sammen med de sammenpiskede æg.

Rør appelsinmatmeladen i.

Bland krydderier i melet sammen med hakket pomeransskal.

Kom dejen i en velsmurt sandkageform, 1 ½ l.

Bag kagen ved 175°C i ca. 1 time.

Når kagen har svale t lidt af, tages den ud af formen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her