Logo

Sveskekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g grofthakkede svesker
1 dl mørk portvin
100 g grofthakkede valnøddekerner
1 spsk kartoffelmel

Dej:
150 g blødt smør
250 g sukker
2 æg (str 2)
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 ½ dl letmælk

Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over.
Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time.
Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst
og luftigt.
Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med
mælken.
Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem portvinen.
Vend valnøddekerner og portvin i dejen.
Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over.
Vend rundt så melet bliver godt fordelt.
Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i
diameter).
Sæt kagen midt i en kold ovn, indstil på 175°C og bag i ca. 1 time og 15 min.
Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Dæk evt. overfladen af kagen med bagepapir de sidste 10 minutter af bagetiden.
Server kagen kold.
Tips: Kan fryses

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.290 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her