Logo

Lavasj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød

¼ pakke gær
1 tsk salt
1 ½ dl vand
hvedemel
en smule Olie

Gæren opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og hvedemel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingerne.
Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer.
Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke.
Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230ºC, indtil de er gyldne, dvs. ca. 7-8 minutter.
Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her