Logo

Fyldte lasagneplader

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 lasagneplader
parmesanost
200 g kalvekød/oksekød af god kvalitet
100 g friske spinatblade
1 gulerod
¼ knoldselleri
1 løg
Olivenolie
½ dl tør hvidvin
½ dl piskefløde
1 æg
friskreven muskatnød
salt og peber
 
Tomatsauce:
1 lilleløg
400 g flåede tomater
Olivenolie
salt og peber
 
Bechamelsauce:
25 g smør
25 g hvedemel (ca. ½ dl )
4-5 dl mælk
Salt og peber
 
Skær kødet i meget små terninger.
Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og damp den i det vand der hænger ved.
Pres al væden fra spinaten og hak den fint.
Skræl guleroden, sellerien og pil løget.
Hak det hele meget fint og svits det i lidt olie over svag varme.
Skru op for varmen og brun kødet heri.
Tilsæt vin og lad den koge ind.
Vend spinaten i og hæld fløden over.
Lad det hele koge for meget svag varme under omrøring et kvarters tid. Lad det køle lidt af og bland æg og parmesanost i.
 

Tomatsauce:
Pil løget og hak det fint.
Svits det i lidt olie, del tomaterne og hæld den i gryden til løgene.
Krydr godt med peber.
Lad saucen koge ind for svag varme under låg ca. 15 minutter.
Blend saucen og smag til med salt og peber.
 

Bechamelsauce:
Smelt smørret og rør melet i.
Tilsæt den opvarmede mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Saucen skal være ret tynd.
Lad den lige over svag varme og konstant piskning i ca. 10-15 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Kog lasagnepladerne i letsaltet vand tilsat lidt olie.
Kog kun nogle få plader ad gangen, da de ellers har tendens til at klistre sammen.
Tag dem op med en hulske og læg den ved siden af hinanden på det viskestykke.
Sæt ovnen på 200ºC.
Fordel kødfyldet på lasagnepladerne og rul dem sammen.
Læg rullerne med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad.
Dæk med tomat og bechamelsauce og friskreven parmesanost.
Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter til retten er gennemvarm og overfladen let gylden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her