Logo

Basilikummarinerede rabarber med rabarbersorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Meget spændende dessert hvor rabarber marines i basilikum og lime. Serveres med hjemmelavet rabarbersorbet, der fryses i en ismaskine. Husk det er dansk rabarbersæson april-juni og august-oktober.

 

400 g rabarber (enderne skåret af og skyllet)
5 dl rødvin (frugtagtig)
500 g sukker
1 bdt basilikum (skyllet, bladene plukket af)
1–2 stk limefrugter
200 g sukker

Sorbet:
500 g rabarber (enderne skåret af og skyllet)
1 dl vand
170 g sukker
1 stang vanilje (flækket, marven skrabes ud)

Marinerede rabarber:
Skær rabarberne i stykker og kom dem i en skål. Alle ingredienserne koges sammen (basilikum: kun stilkene), smages til med limesaften. Hæld den kogende lage over rabarberne. Er rabarberne ikke møre, skal lagen koges op igen og hældes over anden gang. Afkøles. 2 dl af lagen sigtes i en gryde og koges til en sirup sammen med de 200 g sukker. Afkøles. De hakkede basilikumblade tilsættes.

Sorbet:
Skær rabarberne i små stykker og kom dem i gryden med de andre ingredienser. Koges, til rabarberne er møre, derefter blendes de, og grøden sigtes. Fryses i ismaskine.

Servering:
Sigt rabarberne fra lagen og vend dem i siruppen. Server rabarberne sammen med sorbeten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her