Logo

Honninghjerte - honningkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

2 dl honning
150 g smør
150 g sukker
3 dl kærnemælk
2 æg
500 g hvedemel
2 tsk natron
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
*

 
Honning, smør og sukker varmes op i en lille gryde indtil smør og sukker er smeltet.

Massen afkøles til den er lunken.
Kærnemælken røres i lidt af gangen og derefter følger æggene et ad gangen.
Hvedemel, natron, kanel og ingefær blandes sammen og røres i dejen.
En bradepande smøres med smør og drysses med hvedemel.


Man kan også hælde dejen i en kagemandsform, så kagen får en sjov figur, som for eksempel et hjerte eller en kagemand.


Formen skal stå på et stykke bagepapir på en bageplade.
Kagen bages ca. 25-30 minutter ved 165 °C.
Når den er færdig afkøles den.
 
Hvis man bager den i en bradepande, er den nem at skære ud i den ønskede form.
Til sidst pyntes med glasur og måske et lille glansbillede og så er kagen færdig, og der dufter dejligt af jul i hele køkkenet.

 

Tips: når kagerne er afkølede tømmes en pose toastbrød og kagerne lagt i skiftevis (brødkage) når toastbrødene er hårde er honninghjerterne bløde og klar til at spise penslet med smeltet chokolade evt. et drys af kandiserede violer.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her