Logo

Pærer Belle Helene klassisk fransk dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pærer Belle Helene klassisk fransk dessert

 

Pære belle Hélène er en klassisk fransk dessert, der er super nem at lave og smager helt fantastisk. Vælg den som ugens lækkeri. Kan laves med dåsepærer eller friske pærer

(4 pers.)

 

Pærer Belle Helene med dåsepærer:

#

1 dåse halve pærer (ca. 800 g)

½ liter vaniljeis

 

Chokoladesauce:

150 g mørk chokolade

1½ dl vand

2 spsk piskefløde

15 g smør.

*

 

Hæld saften fra pærerne.

Bræk chokoladen i mindre stykker.

Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring.

Kog saucen igennem, til den er jævn.

Pisk derefter fløde og smør i.

 

Skær isen i små stykker, og læg den i portionsglas.

Fordel pærerne ovenpå.

Hæld lidt af den varme chokoladesauce hen over, og server resten til.


Pærer Belle Helene klassisk fransk dessert 

Den klassiske dessert kan også laves med friske pærer og anrettes på flere måder.

 

Pærer Belle Helene med friske pærer:

Skræl pærerne, og fjern kernehuset fra bunden med et parisiennejern eller en lille kniv.

Kog vandet op sammen med hyldeblomstsaft, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg.

Lad lagen koge, til sukkeret er smeltet.
Kom pærerne i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen.

Lad dem småkoge i ca. 8 minutter.

Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.

Pærerne kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskab i lagen

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.812 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her