Logo

Dadelkage med sabayonne og appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der er smæk på smagen i den super-saftige dadelkage, der har fået hældt appelsin-karamelsauce over sig, mens den endnu var lun. Serveres med cremet sabayonne og blodappelsinfileter til.

Der er smæk på smagen i den super-saftige dadelkage, der har fået hældt appelsin-karamelsauce over sig, mens den endnu var lun. Serveres med cremet sabayonne og blodappelsinfileter til.

 

175 g friske dadler, udstenede
1 tsk natron, strøget

1,5 dl kogende vand
30 g smør, stuetemperatur
1 æg
85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
1 tsk natron, strøget

Sauce:
½ dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
50 g brun farin
1 blodappelsin, reven skal herfra
et lille nip fint salt
25 g smør, i små stykker

Sabayonne:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk rørsukker
½ dl blodappelsinsaft, friskpresset
8 dadler, skåret i mindre stykker
200 g frisk ananas, skåret i mindre stykker
2 blodappelsiner, skåret i fileter

bageform (ca 10x 40cm)

 

Varm ovnen op til 160ºC.

Blend dadler og den ene tsk natron, og tilsæt det kogende vand lidt efter lidt.

Pisk smør og sukker sammen.

Tilsæt ægget, og pisk, til sukkeret næsten holder op med at knase.

Bland hvedemel og den anden tsk natron (husk kun knap og strøget) sammen.

Vend det i smørblandingen, gerne drysset gennem en sigte, og vend dadelblandingen i til sidst.

Beklæd en bageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min.

 

Sauce: Kom fløde og farin i en lille tykbundet gryde, og varm det op, til farinen er smeltet.

Lad blandingen køle lidt af, og pisk smør, appelsinskal og salt i.

Hæld saucen over den varme, færdigbagte kage.

 

Sabayonne: Pisk æggeblommer, sukker og appelsinsaft sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk konstant, til cremen er luftig.

Servér øjeblikkelig den varme og fyldige sabayonne sammen med dadler, ananas, blodappelsinfileter og en skive saftig dadelkage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her