Logo

Poussiner, grydestegt med grønne druer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 frosne poussiner
40 g smør
salt
peber
400 g grønne druer
1 dl tør hvid vermouth
1 dl vand
1 dl hønsebouillon
1 ½ dl piskefløde
meljævning

Poussinerne optøs langsomt i køleskab. De renses og skylles og tørres med køkkenrulle.
Vindruerne skylles, halveres og stenene fjernes.
I en tykbundet stege gryde smeltes smørret. Poussinerne brunes i det gyldenbrune smør og krydres. Vermouth og vand tilsættes. Retten steges ved svag varme og under låg i 20 min., inden druerne tilsættes. Retten bringes atter i kog, og der videresteges under låg, til poussinerne er helt møre. Prik hul på indersiden af overlåret. Kødsaften, der her løber ud, skal være klar, så er poussinen gennemstegt.
Poussinerne tages op og pakkes i folie, så de holdes varme, mens saucen tilberedes.

Sauce:
Stegeskyen i gryden tilsættes bouillon og fløde, jævnes med meljævning, koges igennem 5 min. og smages til.

Serveres med grønsager, kartofler fx. ovnbagte pommes frites.

Ovnbagte pommes frites:
1 - 1 ½ kg bagekartofler, 1 tsk Herbes de Provence, groft salt og Monini olivenolie. Kartoflerne skrælles og skæres i aflange strimler på 1 cm. tykkelse. Bradepanden sættes i 240°C varm ovn.
Pommes fritterne kommes i en plasticpose med krydderierne og olien, og rystes sammen i posen. Pommes fritterne hældes spredt ud på den varme bradepande og bages i ca. ½ time, hvor under de vendes én gang, så de bliver sprøde og brune.
Serveres straks, drysses med groft salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (9 stemmer)
Siden er blevet set 6.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
44309-03-2015 14:18:16 grethe fich-olsen
poussiner m.persille og druer til 2 personer!
44409-03-2015 14:09:47 gretehe fich-olsen d.9.3.2015
poussiner m.grønne druer persille og aspageskartofler.Rens poussiner godt indvendig,tør dem indvendig med evt.køkkenrulle og selvfølgelig udvendigKom persille i kyllingerne,grid med salt og peber,jeg skærer altid et lille ridse ved lårene,så er de nemmere,at få brune og håndterer.steg dem i en wook.Brun dem godt på alle sider,skru derefter ned for varmen og lad dem simre 1/2 til 3 kvarterer,imens kog aspageskartoflerne,en god halv time.tag kødet op når dette er gennemstegt.Kog asspageskartoflerne med salt i ca en halv times tid.pPil dem og smørsteg dem også ibecel. kom madlavningsfløden op i wokken,sammen med det overskydende fedt fra poussinerne,fløden skal være 8%,pisk det godt evt lidt salt sovsen dette smager fantastisk.Velbekomme.grethe Fich-Olsen,Slagelse

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her