Logo

Grovbrød med courgetter eller gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250-300 gram courgetter
2 tsk salt
25 gram gær
4 dl vand
1 spsk honning
½ kg grahamsmel eller fuldkornshvedemel
 
Riv de vaskede courgetter groft og bland dem i en skål med 1 tsk salt. Lad dem trække i ca. 20 minutter og pres dem fri for væde.
Rør gæren ud i 2 dl af vandet.
Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20
minutter.
Rør gærvæden sammen med courgetterne.
Tilsæt de sidste 2 dl vand, 1 tsk salt og hvedemel.
Rør alt sammen til en tyk grød.
Pres "grøden" ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske.
Dejen skal fylde formen knap ¾ op.
Dæk formen med film eller et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt
sted til den når formens kant, ca. 2 timer.
Bag brødet i ovnen ved 200ºC varme i ca. 70 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her