Logo

Grillede sardiner med chili- og citrondressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede sardiner med chili- og citrondressing

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 20 minutter + marinering. Stegetid: 6-10 minutter

 

4 spsk olivenolie

5 skalotteløg, skåret i skiver

1 ½ dl hvidvinseddike

4 fed hvidløg, knust

1 stor håndfuld frisk mynte, hakket

1 citron, revet skal og saft

½ tsk chiliflager

salt og friskkværnet sort peber

700 g friske rensede sardiner

olie til pensling

 

A. Varm 1 spsk olivenolie i en kasserolle, tilsæt skalotteløg og sauter dem i 3-4 min., til de er bløde, hæld eddike ved og bring det i kog.

Skru ned for varmen og lad det koge ind til det halve.

 

B. Tilsæt resten af olivenolien, hvidløg, mynte, citronskal og -saft, chiliflager, salt og peber.

Lad dressingen koge 1 min., tag den af varmen og sæt den til side.

 

C. Skær finner og hale af sardinerne (hvis du foretrækker dem sådan), før sardinerne vaskes og duppes tørre med et stykke køkkenrulle.

Pensl stegeristen med lidt olie.

Drys sardinerne med salt og peber og grill dem direkte over middel varme i 4-10 min., til de er gennemstegte.

Vend dem en gang under stegningen.

Anret sardinerne på et fad og hæld den afkølede dressing over.

 

Tips: Sardiner kan variere meget i størrelse og kræver derfor forskellige stegetider. Hvis de er 5-10 cm lange, skal de grille i 4-6 min. og vendes en gang under stegningen. Hvis sardinerne er op til 20 cm lange skal de grille i 6-10 min. og vendes halvvejs gennem stegningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her