Logo

Rødvinskogte figner med yoghurtcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 personer

Dagen før:
½ liter rødvin, fx Cotes du Rhone
125 g rørsukker (ca. 11/4 dl)
1 stykke citronskal
1 stjerneanis
5OO g tørrede figner

Yoghurtcreme:
½ liter yoghurt naturel
2 tsk rørsukker

Tilbehør: 24 søde fillokiks
Dagen før: Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Yoghurtcreme: Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurten i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1 time. Kom den afdryppede yoghurt i en skål og rør sukkeret i. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 11/4 dl rødvinssirup.

Ved serveringen: Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og fillokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.

-

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her